© 2019 by De Jeugd- en Gezinsprofessionals

Leidsche Rijn

​​Mail ons:

info@jgpleidscherijn.nl

​Bezoek ons: 

Proostwetering 41

3543 AC Utrecht

​Bel ons: 

06 40 47 84 79 

Je krijgt Marlon aan de telefoon

De aangesloten Jeugd- & Gezinsprofessionals

Ilja Geensen-Degenaar
Mijn naam is Ilja Geensen-Degenaar, getrouwd en moeder van drie pubers. Al 15 jaar bied ik begeleiding vanuit mijn eenmanszaak Praktijk Brasa. Om de begeleiding te kunnen bieden heb ik naast mijn persoonlijke ervaringen en mijn HBO opleiding MWD diverse gerichte opleidingen met betrekking tot rouw & verlies gevolgd, waaronder de opleiding tot verliesconsulent en de opleiding Rouwtherapie.
 
Mijn ervaring in het omgaan met kinderen, jongeren en gezinnen heb ik opgedaan in mijn functie als ambulant hulpverlener. In deze functie heb ik met regelmaat ervaren hoe moeilijk het is voor kinderen, jongeren en volwassenen om na een verlies het dagelijkse bestaan weer op te pakken en zin te geven.
Als rouwtherapeut richt mij vooral op de begeleiding en therapie aan (jong) volwassenen.  Als kindbehartiger, SCHIP therapeut en mediator ben ik inzetbaar bij scheidingszaken waar extra aandacht gevraagd wordt voor de stem van het kind of voor het beter functioneren van samengestelde gezinnen. Tevens ben ik Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling.
Daarnaast ben ik actief vrijwilliger bij meerdere stichtingen en organisaties. Met name bij de stichtingen: Achter de RegenboogDe Jonge Weduwe, Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn en Jonge Helden. In Leidsche Rijn ben ik lid van de ondernemers vereniging VOL.
Anna Wessel
Mijn naam is Anna Wessel. Het zat er bij mij al vroeg in: de passie voor kinderen. Als jong meisje wilde ik moeder en dokter worden. Moeder ben ik geworden van twee prachtige zoons, én leerkracht basisonderwijs en orthopedagoog
Naast jaren als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt met verschillende nevenfuncties (Remedial Teacher, leesspecialist, schoolopleider en schoolcoach) heb ik tijdens mijn studie Orthopedagogiek ervaring opgedaan in een zelfstandige praktijk en binnen een GGZ instelling en een tijdje als dyslexiebehandelaar/specialist bij Onderwijs Advies gewerkt. Met veel passie werk ik in mijn eigen praktijk onder de naam 'Groei-op' met kinderen en hun ouders die zoekende zijn naar een oplossing voor moeilijkheden in de ontwikkeling van hun kind of de opvoeding
Mijn visie is dat in elk kind (en in elke ouder) een kracht schuilt die soms uit beeld is geraakt. Het hervinden van deze kracht staat voorop in iedere behandeling. Ik wil niet ‘overproblematiseren’. Het meest wenselijk is dan ook een kortdurend traject waarin ik behalve met het kind, ook nauw samenwerk met ouders en de school om voor iedereen zo haalbaar mogelijke doelen te stellen. Het kind staat altijd centraal, maar niet alleen!
Als vrijwilliger ben ik actief bij Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn.
Judith Capaan

Mijn naam is Judith Capaan en ik ben op de woensdag werkzaam bij de Jeugd en Gezinsprofessionals Leidsche Rijn.

In de praktijk begeleid ik met name kinderen en (jong) volwassenen op gebied van scheiding en overlijden. Daarnaast ben ik gecertificeerd EMDR therapeut SCHIP therapeut en Kindbehartiger.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben heb ik de opleidingen Pedagogiek en Integratieve therapie aan de Academie voor Psychotherapie gevolgd.  Sindsdien heb ik bij verschillende instanties gewerkt met kinderen, jongeren en volwassenen. Ik heb mijn eigen praktijk 'Jong Talent' in Westzaan. 

Als docent ben ik verbonden geweest aan de Hogeschool in Amsterdam voor de opleiding pedagogiek. Dit was erg leuk om te doen maar mijn hart gaat toch uit naar het  werken met mensen in rouw en verlies. Naast mijn werk als therapeute ben ik Mindfullness trainer.

 

Als vrijwilliger ben  ik verbonden aan Stichting Achter de Regenboog.

Nicoline de Roos
Marlon Dijkhuizen

Mijn naam is Marlon Dijkhuizen. Al van jongs af aan heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en een liefde voor kinderen mij gedreven. Tezamen met mijn praktijkervaring met echtscheiding was de keuze voor een rechtenstudie dan ook snel gemaakt. Ik heb mij gespecialiseerd in het familievermogensrechtechtscheidingsrecht en conflict-management. Daarnaast volgde ik vakken bij de opleiding Pedagogiek. Als afstudeerscriptie schreef ik een onderzoek over het belang van het kind in echtscheidingssituaties volgens nationaal- en internationaal recht. Na een tijdje in het notariaat gewerkt te hebben miste ik het contact met mensen. Het kunnen helpen. Ik besloot Kindbehartiger te worden onder de praktijknaam 'ChildFirst' en verdiep mij nog elke dag in de vele ontwikkelingen rondom scheiding, samengestelde gezinnen en kinderen in scheidingssituaties. Inmiddels beschik ik over verschillende certificaten van verdiepende onderwerpen in het vakgebied. Als regiocoördinator in Utrecht ben ik het aanspreekpunt namens de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en tevens Aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling.

Naast mijn werk als Kindbehartiger en SCHIP behandelaar ben ik werkzaam bij stichting Villa Pinedo als projectmanager, ben ik vrijwilliger bij stichting Achter de Regenboog en heb ik opleidingsinstituut De Stem van het Kind opgericht met collega Kindbehartiger Marjolein Bruinenberg, waarbij wij training geven aan professionals in de methodiek van Het Mattenspel, het spel voor kinderen in scheidings-situaties. In Leidsche Rijn ben ik lid van de ondernemers vereniging VOL.

Mijn naam is Nicoline de Roos en ik ben als scheidingscoach verbonden aan JGP Leidsche Rijn. De meeste dagen werk ik in en rond Heemstede in mijn praktijk Losbinden, maar op de woensdagen werk ik in Utrecht.

Ik heb vanaf mijn jeugd veel tijd op zeilboten doorgebracht. Nog steeds breng ik met mijn gezin veel tijd op, in en rond het water door. De oneindigheid van het water is op veel momenten mijn rustpunt geweest. Daarmee staat het anker ook voor mij als persoon en wat ik voor anderen wil betekenen.

 

Ik ben Jeugdwelzijnswerker sinds 1992 (HBO-J Rotterdam) en Orthopedagoog sinds 1995 (Rijksuniversiteit Leiden). Ik werk al jaren in de kinder- en jeugdpsychiatrie en werk daarnaast als Kindbehartiger, Scheidingscoach en SCHIP-behandelaar.